Volejte NONSTOP
Kontaktujte nás

+420 800 100 359

Menu

Nacházíte se zde: Úvod Informace pro pozůstalé Články Užitečné informace Vybíráme smuteční věnce

Vybíráme smuteční věnce

Mezi různé smuteční kytice a dary zemřelému se řadí také pohřební věnce. Kdo by je ale měl dávat, jak by měly vypadat a s jakou cenou můžete počítat?

Mezi různé smuteční kytice a dary zemřelému se řadí také pohřební věnce. Kdo by je ale měl dávat, jak by měly vypadat a s jakou cenou můžete počítat? Na tyto dotazy se pokusíme odpovědět následujícími řádky. 

Smuteční věnce jsou častou součástí obřadu a věnovat zemřelému by je měli zejména členové rodiny, významné osobnosti, dále firmy či instituce. Jak bylo uvedeno, jsou součástí obřadu a zdobí rakev či její okolí. Proto je nutné, aby byly v obřadní síni s předstihem a mohly se tak naaranžovat dle potřeby.

Jaké smuteční věnce se používají?

Věnce mohou být různých druhů, většinou se jedná o kulaté rostlé vazby zdobené různými květy. V našem obchodě si můžete vybrat ze dvou druhů a to věnce s květinovou hlavou, které mají zdobení květinami pouze v horní část, či věnce plně zdobené, tedy celé poseté květy. Mezi květiny, které ke zdobení používáme, patří zejména karafiáty, chryzantémy, irisy, gerbery, anturie, růže, lilie a další. Připravené vzorové věnce si můžete prohlédnout v našem e-shopu. Barvy květů si můžete zvolit dle Vašich požadavků. Samozřejmě dle domluvy Vám můžeme naaranžovat věnec plně dle vašich přání.  

Volba velikosti věnce záleží pouze na Vás. Standardně vyrábíme věnce ve velikostech 80 – 90 cm, 100 cm a 150 cm u Vámi navrženého věnce na přání. Ceny věnců se mohou velice různit a to v závislosti jak na velikosti, použitých květinách, dalších doplňkových přáních, ale také dle zvoleného květinářství. Naše ceny se pohybují od 2 300 do 2 973 Kč u věnců s květinovou hlavou a od 2645 do 5 750 Kč u plných věnců. Věnec na přání Vám zhotovíme za 9 680 Kč. 

Smuteční stuhy na věnce

Protože bývá věnec doplněn stuhou, z nápisu je patrné, kdo věnec daroval. Stuhy dodáváme společně s věncem a můžete si také vybrat barvu, aby věnec hezky doplnila. Na výběr máme stuhy ve čtyřech barevných provedeních - zelené, bílé, vínové a černé. V případě státních pohřbů či smutečních věnců od státních příslušníků se volí stuha v barvách státní trikolory. 

Stuhy jsou vázány tak, aby vznikly dva cípy s nápisem. Nápis si doplníte sami při výběru věnce a měl by být do 25 znaků na každém díle včetně mezer. Co se týče samotného nápisu, můžete zvolit tradiční nápisy, jejichž příklady uvádíme pro inspiraci níže a doplnit je jménem. Příkladem může být: „Vzpomíná manželka s dětmi“.

Možné nápisy na smuteční stuhy:

  • Vzpomínáme
  • Nezapomeneme
  • S láskou
  • Máme Tě v srdci napořád
  • Poslední sbohem
  • S nadějí na věčné shledání

Zpět na přehled

Nahoru