Reference - hodnocení klientů


Náš pohřební ústav zastává názor, že nejlepší referencí jsou hodnocení našich klientů, kterých si naši pracovníci velice váží.

 

Veden ideou vzkříšení, která povýší zesnulého k dokonalosti věčného života,
stává se ten,kdo pohřbívá, prostředníkem a zároveň nositelem kulturních hodnot

Fridrich Schiller

Pro ukázku námi realizovaných pohřbů se můžete podívat do naší Galerie

celkový počet referencí je 178

Dobrý den, pane Kubíčku,

děkuji vám mnohokrát za všechno. Pohřeb proběhl výborně.

S pozdravem

Mirek K

přijato: 20.10.2021
hodnocení: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda

Tímto bych chtěla poděkovat za profesionální, lidský, milý a ochotný přístup na pobočce Pohřebního ústavu ELPIS v Kateřinské ul. v Praze 2. 

Paní Zápalková je člověk na svém místě.

Toto už se málo kdy vidí, je to vzácnost.

 

Andrea D.

přijato: 19.10.2021
hodnocení: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda

Pohřební služba Praha 5 Motol

K rukám paní Vančurové

 

Dobrý den paní Vančurová, 

velice Vám a všem Vašim spolupracovníkům děkujeme za perfektní zorganizování včerejšího  pohřbu naší maminky. Vše proběhlo podle toho, jak jsme se s Vámi domluvili.

Oceňujeme profesionální přístup Vaší firmy a hlavně Vás osobně, znovu děkujeme za perfektní zařízení všeho včetně detailů.

Paní Vančurová, mohla byste nám ještě zaslat Provezení o pohřbu pro zaměstnavatele?

Děkujeme předem.

Věra D.

přijato: 30.9.2021
hodnocení: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda

Dobrý den,

velice děkujeme za Vaši dnešní pomoc. Věřte mi, že to pro nás bylo velmi povzbuzující řešit vše s někým tak laskavým a empatickým jako jste Vy.

S pozdravem a přáním hezkého dne

 

Dáša H.

přijato: 9.9.2021
hodnocení: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda

Vážený pane Borovičko,

dneska jsem mluvila s paní Vančurovou, tak chci využít teto možnosti i Vám moc poděkovat za snahu, ochotu, vstřícnost a pochopeni pro všechna naše přáni a přáni rodiny ohledně rozloučeni s Michalem K. Nesmírně si toho vážím a věřím, že díky Vám se Petře a dalším Michalovým nejbližším dostalo alespoň malé útěchy v nejtěžší chvíli jejího života.

 

Ještě jednou děkuji,

Eva H.

 

přijato: 6.9.2021
hodnocení: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda

Poslední rozloučení s mým synem bylo opravdu na nejvyšší úrovni.

Moc Vám děkuji za organizaci!

Za celou rodinu, L.

přijato: 5.8.2021
hodnocení: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda

Hezký den, pánové.

Vzkaz pro Elpis: Děkuji za velmi pěkně uspořádaný a důstojný pohřeb mého kamaráda.

Jaroslav Š. 1LF UK

přijato: 30.7.2021
hodnocení: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda

Vážení přátelé,

 

dovoluji si vás nazvat přáteli, neboť jste mi i naší rodině v posledních dvou letech poskytli nedocenitelnou přátelskou pomoc při zařizování a realizaci posledních cest mých rodičů.

23. 12. 2020 nám náhle a bez varování odešel doma ve spánku náš tatínek. Neváhali jsme ani minutu a obratem jsme kontaktovali vaši PS ELPIS, která nám téměř na den před dvěma roky pomohla při opět náhlém odchodu naší maminky. Měla měla službu paní Vančurová, která obratem kontaktovala pány z ELPISu, kteří si záhy pro tatínka přijeli. Oba pánové se chovali nanejvýš citlivě a s tatínkem zacházeli s něžnou noblesou. Velmi nás to uklidnilo.


Krátce pro jejich odjezdu jsme pak v kanceláři ELPISu s paní Vančurovou a následně s paní Vavrovičovou domlouvali formu posledního rozloučení. Vzhledem ke krizové situaci jsme si objednali "dvojí" pohřeb. Kremaci a pak, až do "Covid dovolí" rozloučení s urnou. Obě dámy se chovaly nanejvýš citlivě. Neobtěžovaly přehnanou účastí nebo naopak úředním přístupem (a žargonem), nepospíchaly na nás, vše nám vysvětlily, naše nápady a požadavky respektovaly.

Požádal jsem o fotografie tatínka před kremací. Byl výborně připravený na svou poslední cestu, elegantní, jak mu bylo vlastní, s klidem ve tváři, v rakvi, kterou jsme si přáli, s dárky, které jsme mu na poslední cestu dali... Výborná byla i práce vizážistů ELPISu: tatínek byl nalíčen decentně, uměřeně a bylo neviditelně zakryto vše, co zakryto být mělo.


11. 6. se pak na hřbitově v Neratovicích - Lobkovicích konal tatínkův pohřeb pod širým nebem, resp. pod vkusným stanovým přístřeškem ELPISu. Pohřeb - dle našich instrukcí - připravovali dva pánové z ELPISu a jako obřadník byl přítomen i pan Borovička (přítomnost paní Vavrovičové byla samozřejmá). Všichni zmiňovaní pracovníci byli velmi decentně a elegantně oblečeni a chovali se opět naprosto skvěle. Jako pozornost ELPISu nám bylo zdarma poskytnuto o 5 židlí navíc a též nás, resp. tatínka obdařili krásným květinovým darem. 


Abych celý pohřeb "ustál" pojal jsem jeho přípravu jako svou práci - režijní a scénografickou (divadlo i pohřeb jsou rituály, resp. divadlo vychází z rituálů, takže obě činnosti jsou dosti podobné). Pan Borovička mi s velkou noblesou vycházel ve všem vstříc a díky své invenci některé mé nápady usměrnil a jiné naopak povýšil a rozvinul. Pohřeb byl pak opravdu krásný, takový, jaký si tatínek zasloužil. A za to díky panu Borovičkovi, dámám Vavrovičové i Vančurové a oběma pánům, kteří se výborně zhostili i funkce zvukařů. 


Nutno ještě dodat, že pánové z ELPISu suplovali i práci místní PS J. Najmana, která má ve správě neratovský hřbitov. Ač pracovníci J. Najmana byli před pohřbem i při pohřbu přítomni, tak byly v okolí místa obřadu větrem rozlétané odpadky, které pracovníci ELPISu sami od sebe posbírali, stejně jako uzavřeli naprosto nevhodně otevřený kontejner na odpad (obecně se jedná o naprosto nevhodný BAREVNÝ kontejner, umístěný v těsné blízkosti obřadní síně), který se nahází nedalo prostoru, kde se konal obřad.

Bohužel nedokázali - neměli k tomu prostředky - již odklidit velkou kupu posečené tlející trávy, která se nacházela (a stále nachází - 27. 6. 2021!!!!) v osové cestě, vedoucí přímo k místu obřadu. Velmi mě též překvapilo, že pracovníci PS J. Najmana těsně před příjezdem PS ELPIS uzavřeli vrata hřbitova (ač o pohřbu samozřejmě věděli) a pracovníci PS ELPIS je museli žádat o jejich otevření. To mi přijde opravdu nevkusné, ba za hranou. 


Každopádně ještě jednou a za celou rodinu děkuji PS ELPIS v čele s panem Borovičkou za přátelské služby mým rodičům i naší rodině. Vím, že překlad jména vaší firmy znamená česky NADĚJE a vy jste nám dali Naději, že naši rodiče noblesně přešli z našeho světa "tam na druhou stranu duhy". 


Pevně věřím, že vás již dlouho nebudu potřebovat. Budu vás ale stále doporučovat, tak jak to činím již od odchodu mé maminky. 

Vaši práci obdivuji. Naprosto vyvracíte mýty o "havranech". A já vám za to děkuji. Ve světě, kde se ztrácí lidskost, kde se lidé většinou rodí a umírají anonymních sterilních zařízeních, v niž se vlastně jen zjevují a mizejí, ve světě, který "kašle" na kořeny, děláte neocenitelnou službu: vracíte zpět koloběh života, který končí smrtí, jež je jeho vyvrcholením. Vracíte světu lidský rozměr. 

 

S úctou,

 

MK

 

přijato: 27.6.2021
hodnocení: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda

Hezký podvečer, paní Vavrovičová,


ráda bych Vám jménem svým, i celé naší rodiny poděkovala za váš osobní a citlivý přístup v průběhu jednání ohledně pohřbu mého syna J.V.
Celá záležitost byla pro mě mnohem horší, jelikož se jednalo o teprve 33 letého mladého muže, který si vzal život sám. Tedy nečekaná a hrozná skutečnost.


V pátek proběhl pohřeb přesně tak, jak jsem si přála. Můj syn měl tak alespoň důstojné a dojemné rozloučení v kruhu rodiny a nejbližších přátel.

Děkuji vám a domluvím se pak s vámi ještě telefonicky na předání urničky. Ale potřebuji nějaký čas než se vzpamatuji a budu toho schopná.


S přáním klidných dnů


D.V.

přijato: 30.5.2021
hodnocení: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda

Dobrý den. 

Moc děkujeme za rychle připravený smuteční věnec. Byl nejkrásnější ze všech. Moc jste nám pomohli... 

 

Hezký den, 

L.N.

přijato: 6.5.2021
hodnocení: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Facebook Instagram
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace