Volejte NONSTOP
Kontaktujte nás

+420 800 100 359

Menu

Nacházíte se zde: Úvod Informace pro pozůstalé Články Užitečné informace Výběr vhodné rakve

Výběr vhodné rakve

Stále větší oblibě se u nás těší pohřeb typu obřad a kremace. Co se týká tradičního pohřbu do země, to je záležitost spíše už jen cca 20% obyvatel, kteří pohřeb zařizují.

Rakev či kremace

Stále větší oblibě se u nás těší pohřeb typu obřad a kremace. Co se týká tradičního pohřbu do země, to je záležitost spíše už jen cca 20% obyvatel, kteří pohřeb zařizují. Nejvíce potom v oblasti jižní Moravy. Se zpopelněním byste například neuspěli ve stále velice křesťansky založeném Polsku.

Z historického hlediska je kremace přitom naprostý opak dávných zvyků. Archeologové a hlavně antropologové by mohli mít námitek na to, že kdyby se zpopelňování v takové míře provádělo již za dávných dob, neměli bychom teď aktuálně dle čeho zkoumat zvyky kultur minulých. A mají naprostou pravdu.

Náležitosti kremace

V případě, že se rozhodnete pro kremaci, musí být tělo zemřelého tak jako tak zpopelněno společně s rakví. Takovým rakvím se říká kremační a jejich cena se pohybuje od 1 500 Kč. Dále jsou v nabídce rakve obřadové, které jsou vystaveny během obřadu. Ty se pohybují v cenové relaci kolem 3 500 Kč. Obřadové rakve se smí využít i ke kremaci. Pokud bude Vaše rozhodnutí směřovat k pohřbu do země, cena rakve se tím zvýší. Jedná se o rakve, které nejsou určené ke kremaci díky svým kovovým částem nebo celokovové kontrukci. Jejich cena se pohybuje zhruba od 3 800 Kč, ale pořídit se dá i rakev v řádech sta tisíců.

rakve

 

U dětských pohřbů je vhodné zajistit rakev bílou. V nabídce pohřebních služeb jistě najdete i rakve přímo k tomu určené. 

Můžete zauvažovat i o zcela netradiční proutěné rakvi. Jedná se však o cenově náročnější produkt.

Zpět na přehled

Nahoru