Volejte NONSTOP
Kontaktujte nás

+420 800 100 359

Menu

Nacházíte se zde: Úvod Informace pro pozůstalé Články Užitečné informace Poslední rozloučení nevšední událostí

Poslední rozloučení nevšední událostí

Poslední rozloučení může být velmi osobní a emotivní událostí. Popusťte uzdu své fantazii a vytvořte nevšední obřad plný lásky, citu a pokory.

Tradiční smuteční obřad staví své základy na formálnosti a slušnosti. Zatím co slušnost je naprostou samozřejmostí s formálností to nemusíme tolik přehnět. Poslední rozloučení s milovanou osobou lze pojmout v jedinečném duchu. Vytvořte pro své blízké krásný a nezapomenutelný smuteční obřad.

Vyberte příjemné místo

Rádi byste po obřadu uspořádali neformální shromáždění na místě, které měla vaše milovaná osoba v oblibě? S chutí do toho. Vzpomínky mají opravdu velkou moc, a pokud se s blízkými sejdete na místě, které je pro vás a milovanou osobu symbolické, dostane obřad úplně jiný rozměr.

Buďte kreativní

Vyvořte jedinečné pamětní video nebo koláž. Čas strávený shromažďováním fotografií a sdílením vzpomínek může být pro vás a vaši rodinu léčebným zážitkem. Nebojte se ukázat a vyvolávat emoce. Smysluplný pohřeb bude mít jak slzy, tak i smích. Založte pamětní knihu. Hosté vám jí mohou podepsat a připsat nějakou pěknou historku, která je se zemřelým pojí.


rozloučení

Zaměřeno na rakve a urny

V dnešní době se urny a rakve dodávají v různých materiálech a často se mohou přizpůsobit přání pozůstalých. Když vybíráte rakev nebo urnu, přemýšlejte o tom, jak si vybrat takovou, která odráží osobnost nebo zájmy blízké osoby. Kazety se dodávají v různých materiálech a s různými drobnostmi, jako jsou vlastní rukojeti a rohy, vlajky, znaky oblíbených sportovních týmů, modlící se ruce nebo květiny. Často můžete vybírat vlastní rytiny nebo jiné personalizované prvky.

Vložte do posledního rozločení kousek sebe a velký kus zemřelého. Pohřební nebo pamětní shromáždění může být stejně jedinečné jako byla vaše milovaná osoba.

Zpět na přehled

Nahoru