Volejte NONSTOP
Kontaktujte nás

+420 800 100 359

Menu

Nacházíte se zde: Úvod Informace pro pozůstalé Články Užitečné informace Jaké oblečení zvolit na pohřeb

Jaké oblečení zvolit na pohřeb

K důstojnému rozloučení musíme být řádně ustrojeni. Které oblečení působí seriózně a co by mohlo naopak působit nevhodně?

Jedním slovem - černá. To je jediná barva, která by měla převládat ve Vaší smuteční róbě. Dříve byla černá barva součástí výhradně těchto formálních událostí. Dnes ji najdete v běžném každodenním šatníku kohokoliv z nás.

Co v žádném případě ne a co naopak ano?

Zapomeňte na kombinaci džínů, košile a tenisek. Mělo by se jednat o opravdu velice formální a konzervativní volbu oblečení. Platí také, že čím bližší máte vztah k zesnulému, tím tmavší byste měli volit oblek. K vyjádření úcty a soustrasti je to přeci to nejmenší, co můžeme udělat. 

Pokud se jedná o pohřeb v kostele, samozřejmostí každé ženy by měla být zahalená ramena, punčochy (v tomto případě nejlépe černé) a sukně či šaty pod kolena. Vhodným může být také černý šátek nebo módní klobouk, který si dáma sundavat nemusí. Doplňky by měly být pouze decentní stejně tak jako líčení. 

Nemusíme snad zmiňovat, že má být oblečení čisté, vyžehlené a zbavené nežádoucího prachu, žmolků a chlupů.

Děti černou nutně nemusí

Co se týče vhodného smutečního oblečení pro děti, u těch nejsou společenská pravidla tak přísná. Stačí, aby bylo dítko slušně a čistě oblečeno, ale na barvě zase tolik nezáleží.

 

 

Doplňte svou róbu i o vhodnou květinu.

Zpět na přehled

Nahoru